Nieuwsbrief

 

Eldad Kisch

"Profiling"
Lees zijn column
 
Geef het andere Israël moed

Lees verslag 2016

Klik hier

 
 

Denk niet

'ik kan niets doen'

Klik hier

 

Onze groepen

SIVMO steunt een breed scala aan Israëlische vredes-en mensenrechtengroepen

SIVMO is ervan overtuigd dat een vergelijk tussen Israël en de Palestijnen mogelijk is. Om een duurzaam vredesakkoord te bereiken is mentaliteitsverandering en politieke wil nodig. Wij willen vanuit Nederland een positieve bijdrage leveren aan een omslag in Israël. Wij doen dit door Israëlische groepen en organisaties financieel en moreel te steunen die

  • een einde willen maken aan de Israëlische bezetting
  • de Israëlische maatschappij bewust proberen te maken van politieke oplossingen
  • protesteren tegen onrecht jegens Palestijnen
  • overleg- en gesprekskanalen met de Palestijnen openhouden
  • met hen samenwerken als vredespartners

ActiveStills.org
ActiveStills.org

ActiveStills is een collectief van jonge Israëlische en internationale fotografen dat zich voor sociale verandering inzet. De fotografen zijn elke dag op pad om de strijd tegen de bezetting van de Palestijnse gebieden en tegen sociaal onrecht te documenteren.

B'Tselem
B'Tselem

B'Tselem zorgt ervoor dat schendingen van mensenrechten in de bezette Palestijnse gebieden openbaar worden en aan de kaak worden gesteld. De rapportages van B'tselem zijn gezaghebbend en leggen binnen en buiten Israël veel gewicht in de schaal.

Breaking the Silence
Breaking the Silence

Jonge soldaten en officieren vervullen in bezet gebied hun militaire dienst. Achteraf zijn zij vaak geschokt over hun eigen gedrag jegens Palestijnse burgers. Een aantal van hen heeft een boekje opengedaan en verzamelt sindsdien getuigenissen van andere soldaten.

Combatants for Peace
Combatants for Peace

Dit is een groep van vroegere vijanden. Het zijn voormalige Israëlische soldaten en Palestijnse strijders die de wapens hebben neergelegd. Sinds 2006 vormen ze een beweging die zich inzet voor geweldloze beëindiging van het conflict.

Gush Shalom
Gush Shalom

Gush Shalom voert actie om de Israëlische publieke opinie te overtuigen van de noodzaak om de bezetting van de Palestijnse gebieden te beëindigen.

Hamoked
Hamoked

Hamoked geeft rechtshulp aan Palestijnen van wie de burgerrechten worden geschonden als gevolg van de Israëlische bezetting. Hamoked behandelt duizenden klachten per jaar en boekt in individuele gevallen vaak succes.

Machsom Watch
Machsom Watch

De vrouwen van Machsom Watch staan dagelijks bij militaire controleposten in bezet Palestijns gebied. Ze houden het optreden van Israëlische soldaten in de gaten en rapporteren over misdragingen.

Parents Circle - Families Forum
Parents Circle - Families Forum

Honderden Palestijnen en Israëli's die een naast familielid hebben verloren door wederzijds geweld, hebben zich georganiseerd. Ze vormen het levende bewijs dat verzoening mogelijk is. Ze steunen elkaar, geven les, houden conferenties en maken films en brochures.

Peace Now
Peace Now

Peace Now is Israëls grootste en bekendste vredesbeweging. Peace Now streeft naar het opheffen van de bezetting en het tot stand brengen van een tweestaten-oplossing. De organisatie monitort de voortgaande uitbreiding van Israëlische nederzettingen en protesteert daartegen en doet veel aan educatie onder Israëlische jongeren. 

Physicians for Human Rights (PHR)
Physicians for Human Rights (PHR)

Met mobiele klinieken bezoeken Israëlische artsen Palestijnse dorpen en vluchtelingenkampen op de bezette Westelijke Jordaanoever. PHR zendt ook medicijnen en apparatuur naar de Gazastrook en steunt Palestijnse collega’s.

Public Committee Against Torture in Israel (PCATI)
Public Committee Against Torture in Israel (PCATI)

PCATI voert campagne tegen marteling en mishandeling bij de ondervraging van gevangenen. De organisatie doet onderzoek, publiceert rapporten, dient klachten in, geeft juridische bijstand en brengt discussie op gang.

Rabbis for Human Rights
Rabbis for Human Rights

De organisatie Rabbijnen voor Mensenrechten treedt op als de religieuze stem van het geweten in Israël. Rabbis for Human Rights is een grote, actieve organisatie die zich op vele manieren inzet voor sociale rechtvaardigheid en de rechten van Palestijnen.

Sadaka-Reut
Sadaka-Reut

Deze jongerenorganisatie brengt de gescheiden werelden van de Palestijns Arabische minderheid in Israël en de joodse Israëli’s bij elkaar. De programma’s zijn erop gericht elkaar te leren kennen en vooroordelen weg te nemen.

Ta'ayush
Ta'ayush

De jonge activisten van grassroot beweging Ta'ayush ('samen leven') voeren in hun vrije tijd vreedzaam, maar confronterend actie om te protesteren tegen bezetting en discriminatie. Joodse en Arabische Israëli's trekken samen op in deze beweging.