Nieuwsbrief

 

Eldad Kisch

"Profiling"
Lees zijn column
 
Geef het andere Israël moed

Lees verslag 2016

Klik hier

 
 

Denk niet

'ik kan niets doen'

Klik hier

 

Protestbrief

 

 

 

Oproepen

Brievenactie voor Addameer en PCATI: doe mee!

21-09-2010

19 september j.l. spraken Sahar Francis (Addameer) en Ishai Menuchin (PCATI) in de Balie in Amsterdam. Zij strijden momenteel (onder andere) tegen de arrestatie en veroordeling van Abdallah Abu Rahmah, een activist uit Bil'in, en tegen detentie van minderjarige Palestijnen. Voor beide onderwerpen is een brievenactie opgezet. EAJG roept u op: laat uw stem horen!

 

Voor Abu Rahmah:

De brief over Abu Rahmah, gericht aan Maxime Verhagen

Het begeleidende informatiesheet van Addameer

 

Voor detentie minderjarigen:

De brief van PCATI, Adalah en DCI Palestine

 

 

Op 19 september vond in De Balie een lezing plaats met Sahar Francis, directeur van de Palestijnse mensenrechtenorganisatie Addameer, en Ishai Menuchin, directeur van de Israëlische mensenrechtenorganisatie PCATI (Public Committee against Torture in Israel). Het onderwerp van de lezing was de positie waarin veel Israëlische en Palestijnse mensenrechtenorganisaties opereren, een positie die steeds meer onder druk komt te staan. Er was echter ook ruimte om te praten over het werk van Addameer, een organisatie die opkomt voor Palestijnse politieke gevangenen, en PCATI, een organisatie die strijdt tegen marteling in Israël.

 

De twee sprekers maakten van de gelegenheid gebruik om het publiek te wijzen op twee onderwerpen waar zij recentelijk mee bezig zijn geweest: de arrestatie en veroordeling door Israël van Abdallah Abu Rahmah, een anti-Afscheidingsmuur-activist uit het Palestijnse dorpje Bil'in; en een rapport met aanbevelingen van de VN-Mensenrechtenraad, over de detentie van Palestijnse minderjarigen door Israël. Over beide onderwerpen zijn brieven geschreven die u hier vindt; wij zouden u, namens Sahar en Ishai, willen vragen deze brieven te ondertekenen (met handtekening en volledige naam) en deze op te sturen naar de geadresseerden in de brieven, om op deze manier de zaak bij hen aan te kaarten en solidariteit te tonen. Wij, en Sahar en Ishai met ons, danken u bij voorbaat zeer!

 

EAJG, SIVMO, gate48