Nieuwsbrief

 

Eldad Kisch

"Profiling"
Lees zijn column
 
Geef het andere Israël moed

Lees verslag 2016

Klik hier

 
 

Denk niet

'ik kan niets doen'

Klik hier

 

Negenjarige jongen op school gearresteerd

Het Israelische leger arresteert jaarlijks tussen de 800 en 1000 Palestijnse kinderen. In veruit de meeste gevallen gaat het om jongens. Die zijn soms jonger dan vijftien jaar. De reden die voor het merendeel van deze arrestaties wordt opgegeven is het gooien van stenen.
Ongeveer de helft van deze jongeren wordt 's nachts thuis opgepakt, geblinddoekt en in de boeien geslagen en vervolgens in gevangenschap onder druk gezet om misdaden te bekennen die ze niet hebben gepleegd. Uit gesprekken met de jongeren en getuigenissen van mensenrechtenactivisten van B'Tselem blijkt dat deze arrestaties vaak gewelddadig verlopen en de minderjarige arrestanten door de militairen worden bedreigd.
B’Tselem constateert dit fenomeen al jaren en publiceerde onlangs onderstaande video. Ook UNICEF en een groep Britse juristen hebben in het verleden hun zorgen over deze arrestaties geuit. Vijf maanden geleden verklaarde de Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa dat 'er een einde moet worden gemaakt aan alle vormen van fysiek en psychisch geweld dat kinderen treft tijdens arrestaties, overplaatsing en ondervragingen.'

Bekijk de video hier.