Nieuwsbrief

 

Eldad Kisch

"Profiling"
Lees zijn column
 
Geef het andere Israël moed

Lees verslag 2016

Klik hier

 
 

Denk niet

'ik kan niets doen'

Klik hier

 

Alternatieve reis laat de bezetting wél zien

 Alternatieve reis laat de bezetting wél zien

Het aantal jongeren dat deelneemt aan de reizen van de organisatie Birthright loopt terug. De Amerikaans-joodse organisatie ligt al geruime tijd onder vuur omdat Palestijns gebied tijdens de reizen wordt gemeden, de bezetting niet aan de orde komt en zo een eenzijdig en apolitiek beeld van Israel wordt geschetst.
Dit jaar organiseert de progressieve joodse organisatie J Street een alternatieve, kosteloze, tiendaagse reis die deelnemers laat kennismaken met Palestijnse steden en Israelische nederzettingen in bezet gebied om jonge, Amerikaanse joden een meer realistisch beeld te geven van het Israelisch-Palestijnse conflict.
J Street-activist Zachary Spitz zei het volgende over de eerste reis, die in juli zal plaatsvinden: 'Het is van belang dat joodse jongeren Israel bezoeken en kennismaken met het dagelijks leven aldaar. Dat kan alleen als ze het gesprek aangaan met zowel Israeli's als Palestijnen en de omstandigheden leren kennen van de mensen die op de Westelijke Jordaanoever onder militaire bezetting leven. Birthright weigert lering te trekken over deze heikele punten, daarom bieden wij nu een daadwerkelijk educatieve en meer genuanceerde reis aan.'