Nieuwsbrief

 

Eldad Kisch

"Profiling"
Lees zijn column
 
Geef het andere Israël moed

Lees verslag 2016

Klik hier

 
 

Denk niet

'ik kan niets doen'

Klik hier

 

Nieuws

Rabbis for Human Rights solidair met Khan al-Ahmar

Rabbis for Human Rights solidair met Khan al-Ahmar

"Deze Soekot mogen we allemaal wonen in onze huizen en tijdelijke opvang, in vrede en geloof, in God's beschermende aanwezigheid." Dit jaar zetten de Rabbijnen voor Mensenrechten (RHR) hun tenten op in Khan al-Ahmar als blijk van solidariteit tegen de dreigende afbraak van het Palestijnse dorp door het Israëlische leger.

 

Kom, bouw & zit met ons!  De bewoners zitten op ons te wachten.

» Lees meer

Uri Avnery 1923 - 2018

Uri Avnery 1923 - 2018

De onvermoeibare vredesactivist Uri Avnery (94) is, omringd door vrienden, op 20 augustus in Tel Aviv na een kort ziekbed overleden. Geen in memoriam kan volledig vatten wat Uri Avnery voor Israël en voor de vredesbeweging heeft betekend. 

 

Avnery zette zich - als journalist, als parlementslid, als activist - af tegen vastgeroeste onwaarheden. Hij zwom tegen de stroom in, hoe sterk de stroming ook was. Een ondankbare taak. Hij maakte vele vijanden, hij werd weggehoond, maar Avnery - gedreven door een sterk rechtvaardigheidsgevoel - liet zich niet uit het veld slaan.

» Lees meer

Overlijden Evelien Gans

Het bestuur, medewerkers en vrijwilligers van SIVMO zijn geschokt door het bericht dat Evelien Gans is overleden. Zij was jarenlang lid van ons Comité van Aanbeveling en stond met hart en ziel achter de doelstelling om Israëlische vredes- en mensenrechtengroepen te steunen en samenwerking te zoeken met Palestijnse partners.

» Lees meer

Rabbis for Human Rights reageren op het schieten met scherp op demonstranten

Rabbis for Human Rights reageren op het schieten met scherp op demonstranten

"De joodse traditie roept ons op om de inherente waarde van elk mensenleven te erkennen - daarom moeten we het beleid van onze regering uitdagen ten aanzien van het gebruik van 'live' munitie tegen demonstranten."
» Lees meer

Eerdere berichten

Bekijk ook eerdere berichten uit ons archief.