Nieuwsbrief

 

Eldad Kisch

"Profiling"
Lees zijn column
 
Geef het andere Israël moed

Lees verslag 2016

Klik hier

 
 

Denk niet

'ik kan niets doen'

Klik hier

 

Artikelen

De neergang van links

Op 9 april vinden de Israelische verkiezingen plaats. Jan van der Putten blikt vooruit op deze verkiezingen met een analyse over de teloorgang van het linkse, Israelische gedachtegoed: 
'Na tien jaar onafgebroken Netanjahoe is links een scheldwoord geworden. Het klinkt ongeveer even vies als het woord vrede. Het wekt geen associaties meer met sociale rechtvaardigheid, vrede en vooruitgang, maar met landverraad. Links heult met de vijand, links gooit de naam van Israel te grabbel, links is tegen de regering, links is tegen Israel, links is antizionistisch, links is antisemitisch. Wie links is, Netanjahoe heeft het zelf gezegd, is ‘vergeten wat het betekent joods te zijn'.'

» Lees meer »
Fragment 'Wijzigingen bijhouden'
Fragment 'Wijzigingen bijhouden'

Ruben Verhasselt schrijft columns voor De Brug en vertaalt romans uit het Hebreeuws en Jiddisch. Onlangs voltooide hij de Nederlandse vertaling van de roman Wijzigingen bijhouden van Sayed Kashua. Kashua is een Palestijns-Israelische schrijver en journalist die in het Hebreeuws schrijft. Eerder verscheen van zijn hand de roman Tweede Persoon Enkelvoud. Als u klikt op de afbeelding of onderstaande knop kunt u een fragment lezen uit Wijzigingen bijhouden en de inleiding van Ruben Verhasselt.
Over het boek: 'In Wijzigingen bijhouden schrijft Sayed Kashua over Palestijnen en Israeli, over wat ze zich willen herinneren en wat ze willen vergeten. Het gaat over heimwee, ontworteling en de verwerking van herinneringen. Over Palestijn zijn in Israel en over vader-zoonrelaties.'

» Lees meer »
Nieuwe bondgenoten op rechts
Nieuwe bondgenoten op rechts

Een artikel van Jan Tourkov.

Benjamin Netanjahoe doet er alles om de nieuwe, kleinere partijen op rechts voor zich te winnen en na de aanstaande verkiezingen wederom als premier uit de bus te komen. 

» Lees meer »

Oudere artikelen