Nieuwsbrief

 

Eldad Kisch

"Profiling"
Lees zijn column
 
Geef het andere Israël moed

Lees verslag 2016

Klik hier

 
 

Denk niet

'ik kan niets doen'

Klik hier

 

BTselem onder zware druk

De Israëlische mensenrechtenorganisatie B'Tselem, die al jaren door SIVMO gesteund wordt, heeft het flink te verduren. Na Hagai El-Ads (directeur van B'Tselem) indrukwekkende speech bij de VN, over de bezetting en de nederzettingen, is rechts Israël in de aanval gegaan. Netanjahoe heeft gedreigd met maatregelen tegen de organisatie, om bijvoorbeeld de mogelijkheid om bij hen vrijwilligerswerk te doen, in te perken. De onderminister van Buitenlandse Zaken zegt geen geld meer te zullen geven aan een expertisecentrum voor mensenrechten op de Hebreeuwse Universiteit vanwege hun banden met B'Tselem, en de Israëlische ambassadeur bij de VN heeft de VN opgeroepen hun financiële steun aan de mensenrechtenorganisatie in te trekken.

 

Handtekeningenactie

Om die reden is B'Tselem een internationale publieksactie gestart, waarbij zij aan het publiek vragen steun voor hen uit te spreken door een petitie te ondertekenen. U kunt de petitie vinden op https://actionsprout.io/5EA611/initial. Zelfs de EU én het Witte Huis hebben deze week publiekelijk hun steun vóór B'Tselem uitgesproken, na wat ze allemaal over zich heen hebben gekregen. 

 

Financiële  steun

U kunt B’Tselem daarnaast financieel steunen via SIVMO. Ga daarvoor naar http://www.sivmo.nl/wij-steunen/detail/2009/09/btselem.html.